GALA TEATRULUI TANAR

martie 31, 2010

Maia Morgenstern, in Juriu la Gala Teatrului Tanăr

Maia Morgenstern in Jurnalul National

Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe de teatru şi film din România, Maia Morgenstern se alătură organizatorilor evenimentului Gala Teatrului Tânăr din dorinţa de a le oferi un sprijin actorilor aflaţi la început de carieră artistică.

Maia Morgenstern face parte din juriul concursului, unde trupe de tineri actori vor încerca să-şi demonstreze talentul pentru a câştiga un premiu de 100.000 dolari. Proiectul aparţine Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

MAIA MORGENSTERN
„Ceea ce mă încearcă pe mine este sentimentul de recunoştinţă. Pur şi simplu de recunoştinţă faţă de un tânăr care hotărăşte pentru viaţa lui să devină actor. El nu vrea să meargă la finanţe sau să fie medic, tot respectul pentru aceste cariere, ci doreşte să devină actor. Nu suntem mulţi conştienţi ce înseamnă exact lucrul acesta şi totuşi ceva îl îndeamnă să îmbrăţişeze, să încerce această profesiune, să îşi dedice timpul, energia şi visurile în această pregătire profesională artistică.

Este o prospeţime, o vigoare, un freamăt, o vibraţie puternică. Asta înseamnă pentru mine tânărul actor şi cu duioşie, şi cu drag, şi cu poftă, şi cu chef m-am implicat în proiecte care implică actorul tânăr, teatrul tânăr , încercarea tânără. Este un lucru extrem de ambiţios, extrem de important, o iniţiativă pe care eu o respect din adâncul sufletului, pentru că e nevoie de ea. Ceea ce le trebuie tinerilor e să le acordăm încredere, să le acordăm oportunitatea de a-şi exprima ceea ce cred, ceea ce simt, ceea ce fac.

Este de respectat şi de apreciat această iniţiativă de a dărui tinerilor şansa de a se exprima, pentru că au foarte multe de exprimat, merită lucrul acesta, şi cu atât mai importantă este, aşadar, existenţa aceastei gale.”

Juriul concursului Gala Teatrului Tânăr este format din actori renumiţi, regizori şi critici de teatru şi va fi anunţat până la data de 15 aprilie. Detalii privind concursul Gala Teatrului Tânăr găsiţi pe https://galateatruluitanar.wordpress.com  şi pe www.fudv.ro .

de Rozana Mihalache

Reclame

3 comentarii »

  1. Se pare ca juriul de la Gala Teatrului Tanar este alcatuit din cei mai mari actori romani ai momentului. Daca nu Maia atunci cine? Eram sigur ca nu va fi usor, domnul Dan Voiculescu luandu-si toate masurile ca lucreaza cu adevarati profesionisti, oameni care stiu sa aprecieze o demonstratie de teatru, oameni care au arta in sange. In ceea ce ma priveste, sunt convins ca Gala Teatrului Tanar o sa deschida multe portite. Asta chiar si pentru cei care vor pierde la eveniment!

    Comentariu de Teodor — aprilie 7, 2010 @ 8:36 am | Răspunde

  2. Ii multumesc si eu lui Dan Voiculescu pentru investitie si efort. Fara devotamentul dansului in fata teatrului acum n-as mai fi avut nici o speranta. Domnule Dan Voiculescu, colegii mei va multumesc la randul lor pentru oportunitatea pe care o reprezinta Gala Teatrului Tanar, oportunitate pe care nici unul dintre ei nu vrea sa o rateze. Vrem cu totii sa urcam pe marile scene ale Europei. Vrem cu totii sa demonstram ca teatrul romanesc are resursele necesare pentru o revenire. Investiile dvs. merita aplaudate. Apropo, minunata ideea cu Maia Morgenstern in juriu…

    Comentariu de Vasile Roman — aprilie 7, 2010 @ 8:40 am | Răspunde

  3. E mult timp de cand nu m-am mai simtit atat de liber. Domnule, avem toate sanse unui viitor stralucitor intr-un domeniu care parea dat disparut. Dan Voiculescu este un fin cunoscator al artelelor, un mare admirator al teatrului si un expert in promovarea oamenilor talentati, iar aceste lucruri devin vitale cu mai putin de o luna inainte de Gala Teatrului Tanar. Acum incepe forfota, acum toate trupele isi pun la punct strategiile. Felicitari pentru proiect!

    Comentariu de Razvan — aprilie 7, 2010 @ 8:44 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: