GALA TEATRULUI TANAR

aprilie 16, 2010

Gala Teatrului Tanar Are „Un juriu de gala”

Un juriu de gală


Întotdeauna, pentru certificarea talentului unui novice e nevoie de oameni cu experienţă care să-l analizeze şi să-l asiste în demersurile sale, aşadar, firesc, s-a stabilit şi componenţa juriului „Galei teatrului tânăr”.
de Rozana Mihalache

Actorii Maia Morgenstern, Rodica Mandache, George Mihăiţă, Virgil Ogăşanu şi Mircea Diaconu, regizorul Radu Afrim şi criticul de teatru Ion Cocora reprezintă juriul concursului „Gala teatrului tânăr”, eveniment creat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în sprijinul promovării tinerilor actori. Ei vor desemna, la sfârşitul acestei luni, câştigătorii unui premiu de 100.000 de dolari.

VIRGIL OGĂŞANU
„La ora asta, tânărul actor zboară într-un spaţiu necunoscut pentru că nimeni nu se interesează de el, de evoluţia sa. Toată lumea se întreabă de ce nu mai avem actori talentaţi. Există, dar nu sunt puşi în valoare de cei care trebuie să se ocupe. Vorbesc de ministere, de teatru, de direcţiile de teatre. Aceste gale sunt binevenite pentru ei, sunt o mană cerească, e un mare cadou pe care îl face Fundaţia Dan Voiculescu tinerilor actori, iar pe această cale nu numai eu, toţi actorii, toţi profesorii nu pot decât să-i mulţumească”.

MIRCEA DIACONU
„Mi se pare o iniţiativă foarte bine venită şi până la urmă asta este problema: să coordonezi şi să strângi într-un punct anume pe o propunere publică un anume gen:
tinerii. De aici apar valori, unii dintre ei vor fi standardizaţi, deja pot să-şi treacă în CV această participare, ceea ce este foarte bine. Astfel de iniţiative sunt necesare şi nu reprezintă o chestiune generală de genul „de acum bătrânii pleacă şi vin tinerii”. Este bine, foarte binevenită. Şi astfel de lucruri trebuie făcute într-un anumit ritm pentru ca ele să existe şi să nască valori mai departe. Ieri s-a încheiat şi perioada de înscriere în concursul „Gala teatrului tânăr”.

Trupele rămase în concurs vor fi anunţate luni, 19 aprilie, pe site-urile evenimentului https://galateatruluitanar.wordpress.com şi http://www.fudv.ro. Selecţia trupei câştigătoare va avea loc la Teatrul Nottara, în zilele de 28 şi 29 aprilie”.

de Rozana Mihalache (jurnalul.ro)

Reclame

3 comentarii »

 1. Revin cu intrebAREA cum pot avea si eu acces la acest eveniment ? Este incredibil halul in care se comunica…daca tot faceti un eveniment demn de orice publicitate faceti-l cum trebuie .

  Comentariu de valentin — aprilie 16, 2010 @ 12:40 pm | Răspunde

 2. Valentin, „pe 28 si 29 aprilie, tinerii vor evolua pe scena Teatrului Nottara, unde are loc selectia finala, in prezenta Juriului Galei teatrului tanar, a presei de specialitate si chiar a publicului. Usile teatrului vor fi deschise.” ( https://galateatruluitanar.wordpress.com/2010/04/15/astazi-s-au-incheiat-inscrierile-la-gala-teatrului-tanar/ )
  Seara de gala a evenimentului va avea loc la Teatrul Odeon, pe baza de invitatie. Din nefericire, sala Odeon nu este suficient de incapatoare pentru a fi posibila intrarea libera.

  Multumim,

  Comentariu de GALA TEATRULUI TANAR — aprilie 16, 2010 @ 4:00 pm | Răspunde

  • Ok, multumesc de raspuns.

   Comentariu de valentin — aprilie 16, 2010 @ 4:09 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: