GALA TEATRULUI TANAR

aprilie 28, 2010

Azi şi mâine, Teatrul Tânăr la Nottara! (Jurnalul National)

„Azi şi mâine, Teatrul Tânăr la Nottara!
 
Începe Gala Teatrului Tânăr. Azi şi mâine (28-29 aprilie), uşile Teatrului Nottara (Sala Mică) vor fi deschise publicului larg pentru evenimentul cu cea mai mare amploare organizat până în acest moment la noi în ţară pentru sprijinirea tinerilor actori.
Aşadar, 18 trupe de tineri actori vor juca piesele intrate în finala concursului creat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, competiţie ce pune în joc un premiu de 100.000 de dolari. Intrarea la eveniment este liberă, în funcţie de locurile disponibile.

Prima zi de concurs începe încă de dimineaţă, de la ora 10:00, şi se va încheia la 19:00. Nouă trupe se vor întrece între ele, pe parcursul zilei de azi, în faţa publicului, a presei şi a juriului format din artiştii Maia Morgenstern, Rodica Mandache, George Mihăiţă, Virgil Ogăşanu şi Mircea Diaconu, regizorul Radu Afrim şi criticul de teatru Ion Cocora. Cele mai bune trupe de tineri actori care au fost atent selecţionate dintr-un număr de 59 vor aduce pe scenă spectacole de marcă după piese ale unor autori ca Matei Vişniec, Carlo Goldoni, Maxim Gorki, Benjamin Fondane sau Dostoievski.

„Credem că investind în cultura românească, sprijinind reprezentaţiile artiştilor români, din teatru sau din alte domenii, pe scene internaţionale, arătăm Europei şi lumii o altă faţă a României. Sloganul campaniei noastre este «Cultura salvează România. Salvaţi cultura!». Vrem să tragem un semnal de alarmă, să arătăm nevoile acestui domeniu, să-i invităm şi pe alţii să ni se alăture în acest demers. Acela de a considera cultura o prioritate a României, a noastră, a tuturor”, susţine Camelia Buda (foto), şeful proiectului Gala Teatrului Tânăr.

Programul zilei de miercuri (28 aprilie): 10:00-10:50 – 3 Nopţi cu Madox (Teatrul Montage din Bucureşti); 10:55-11:45 – Splinters şi Tarara (Trupa Mică, Bucureşti); 11:50-12:40 – Girl Power (Trupă de teatru independentă din Bucureşti); 12:45-13:35 – Anselmo (Trupa Dell’Arte, Bucureşti); 14:10-15:00 – „Crimă şi pedeapsă” (trupă din cadrul UNATC „I.L. Caragiale, Bucureşti”;15:05-15:55 – „Restul e… tăcere” (trupa Alice Volbea din Bârlad); 16:00-16:50 – „Vassa Jeleznova” (trupă de actori condusă de Tomi Cristin, Universitatea Hyperion – Bucureşti); 16:55-17:45 – „Exil în pământul uitării” (United Experts, Bucureşti) şi 17:50-18:40 – The land of dreams (trupă în cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, Bucureşti).”

de Roxana Ioana Ancuta

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: