GALA TEATRULUI TANAR

aprilie 30, 2010

Trupa de Teatru Castigatoare Va Fi Anuntata pe 6 Mai la Odeon

GALA TEATRULUI TANAR

Teatrul Odeon, 6 mai 2010, Bucuresti, 30 aprilie 2010

Castigatorii concursului Gala teatrului tanar vor fi anuntati pe 6 mai, la teatrul Odeon.

Intr-un decor de poveste, care va infatisa perioadele importante ale artei teatrale internationale, pe scena de la Odeon vor urca actori de marca din tara noastra, precum si prim-solisti ai Teatrului Balsoi, din Moscova. In sala se vor afla actori, regizori, scenaristi, producatori, personalitati marcante ale vietii artistice romanesti, precum si ale vietii politice, diplomati, academicieni, oameni de stiinta. Ei vor fi primii care vor admira, in spectacol la Odeon, prestatia trupei castigatoare a Galei teatrului tanar.

Concursul s-a incheiat ieri, dupa un maraton de 2 zile. Aproape 100 de actori au jucat la Nottara, timp de 20 de ore.

Sorana Huidan, concurent

Suntem aici pentru a fi vazuti si pentru a ajunge sa jucam si in Bucuresti. In primul si in primul rand, ne intereseaza sa jucam, pentru ca in acest moment nu jucam nicaieri. Lumea nu este foarte deschisa. Este trist si chinuitor pentru noi sa vrem sa jucam si sa nu avem unde.

Ana Pepine, concurent

Noi speram sa iesim in afara cu acest spectacol, este facut intr-un limbaj comun, accesibil tuturor. Pentru noi, ca teatru independent, este destul de greu sa reusim sa ne promovam singuri, avand in vedere faptul ca tot ceea ce facem, facem singuri,  pornind de la spectacolul in sine, pana la montarea decorului etc. Important este ca am jucat aici, in cadrul festivalului, nu stim care va fi rezultatul, dar conteaza ca ne-am prezentat show-ul intr-un alt spatiu, intr-un alt context.

Ioana Anastasia Anton, concurent

Este o mare şansă pentru noi , pentru că ne poate vedea mai multă lume , că se aude de noi, că putem juca un spectacol.

Lucian Iftime, concurent

Sunt foarte importante aceste festivaluri , ar trebui să fie cât mai multe şi cred că iniţiativele, care ajută arta în general, sunt de lăudat , de susţinut şi de apreciat.

 Tudor-Aaron Istodor , concurent

Am avut o şansă să jucăm spectacolul , să reluăm, să îl arătăm şi poate vom avea şansa să îl jucăm pe mari scene şi în afara României.

Juriul concursului Gala teatrului tanar a fost format din mari personalitati ale vietii artistice romanesti: Maia Morgenstern, Rodica Mandache, George Mihaita, Virgil Ogasanu, Mircea Diaconu, regizorul Radu Afrim si criticul de teatru Ion Cocora.

Mircea Diaconu, membru Juriu Gala teatrului tanar: ”Cert este că ocaziile de genul acesteia sunt foarte rare. Ce s-a întâmplat în cele două zile la Nottara a fost clar o competiţie. Fără discuţie. Miza este formidabilă şi ideea însăşi a fost o mare provocare. Eu sper să nască prozeliţi pe mai departe. Până acum nu a mai existat aşa ceva.”

Concursul este organizat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, iar premiul pus in joc este de 100.000 de dolari. Acesta va consta in finantarea participarii trupei castigatoare la festivaluri internationale de teatru, pe marile scene ale Europei.

Prof. Dan Voiculescu: „O spun din ce în ce mai des în ultima vreme, pentru că asta simt. Societatea românească se degradează sub raport uman. Agresivitatea, răutatea şi nonvaloarea devin mainstream, devin regula jocului public. Iar eu, unul – fără a-mi asuma un rol de instanţă morală, ci doar opinii oneste – am dreptul să rezist. Şi să încurajez alternativa: valoarea, cultura, tinereţea articulată. Adică tot ceea ce ne poate aduce speranţa unei renaşteri morale şi intelectuale. Aşa s-a născut Gala teatrului tânăr: actorii sunt un vector puternic de cultură militantă. De civilizaţie care iese în public, care încearcă să schimbe societatea.”

https://galateatruluitanar.wordpress.com

www.fudv.ro

*

Persoane de contact

informatii despre Gala Teatrului Tanar:

Mihaela Vescu

Tel: 0721 375 456

Email: teatrultanar@fudv.ro

Str. Garlei nr. 1B, Cladirea Grivco, Sector 1, Bucuresti

*

relatia cu presa:

Nadina Nedelea Rus

consultant in comunicare

mobil phone+40 723 75 19 75

 phone/fax+40 311 056 050        

nadina.nedelea@intelligentmedia.ro

 http://nadinanedelea.wordpress.com

Reclame

2 comentarii »

  1. Sunt unul dintre figuranti si vreau sa va spun ca organizarea a fost JALNICA, ” doamna ” CAMELIA BUDA este o TARANCA PARVENITA care nu stia decat sa tipe, si se purta cu o superioritate si o greata cu noi, de neinchipuit. Seful de platou, Alex Tudose ne spunea sa stam intr-un fel, ea venea zicand:” LA O PARTE! CE-I CU VOI AICI? PUPUZELOR, AMETITELOR!” O MARE NERSIMTITA care la tv zambestye si o face pe draguta cand de fapt este o ***!!! Cu prina ocazie pe care o s-o am, o s-o fac de tot rasul la tv sa stie si d-nul Dan Voiculescu (care mi se pare un om modest) cu ce fel de pramatii lucreaza.Sper sa-mi publicati comm. Multumesc!

    Comentariu de Andreea — mai 7, 2010 @ 9:51 am | Răspunde

  2. stai linistita , totul e o cacealma, toti sunt niste libidinosi, care ar face orice de dragul banului!

    Comentariu de natanael — mai 7, 2010 @ 12:54 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: