GALA TEATRULUI TANAR

APLAUZE PENTRU GALA TEATRULUI TANAR!

“CULTURA SALVEAZA ROMANIA! SALVATI CULTURA”

APLAUZE PENTRU GALA TEATRULUI TANAR!

 

STELA POPESCU actrita

Ideea este foarte bună. Eu îl felicit pe domnul Voiculescu … Intenţia lui este extraordinară cu condiţia de a o urmări mai îndeaproape pentru că există o tentaţie spre trivial, spre vulgaritate, pentru că asta strârneşte râsul […] dar care s-ar putea, mai târziu, să-i dăuneze actorului.  […] Stii ce fac ei (publicul)? Vin la teatru şi râd de se prăpădesc la orice porcărica şi când ajung acasă spun: “nişte derbedei” si  nu au consideraţie pt aceşti actori şi nu îi reţin ca nume. Aici este important ca această fundaţie să urmărească îndeaproape manifestările şi ele să fie cu adevărat de calitate , cu adevărat novatoare, folositoare atât publicului cât şi lui, artistului.

*

Este foarte interesant, este nevoie ca o generaţie nouă să vină şi să se afirme. Eu le urez succes şi succes şi în străinătate. Este un public foarte bun, un public care o să vă iubească dar care este destul de exigent.

 

*

GEORGE MIHAITA actor

Este extraordinar, mai ales că e pe tărâmul meu pe care îl ador şi atunci orice lucru nou, orice iniţiativă este binevenită.

Cu siguranţă se va auzi peste ani despre aceşti tineri actori care se vor angrena în proiect.

*

OVIDIU CUNCEA actor

Extrordinară din toate punctele de vedere. De ce ce spun că este bună iniţiativa?! Pentru că mi-aş fi dorit şi eu când aveam 24 -25 de ani să existe o asemenea iniţiativă  care, nu neapărat că te promovează atât de mult cat îţi dă o speranţă. Domne, există acolo ceva care ar putea printr-o conjunctură să mă ducă în vârf.

Dacă nu ar fi cultură nu ar mai fi nimic. De ce? pentru că o spun şi o repet în mine,  fără cultură lumea nu există şi îţi spun şi de ce. Se duce şi civilizaţia de râpă.

 

 


 

*

ION LUCIAN actor
Cei care s-au gândit la asta parcă nu ar fi făcând parte din poporul ăsta, parcă ar fi nişte extratereştrii . Pentru că în momentul ăsta să te gândeşti la valorificarea unei noi generaţii, şi asta într-un domeniu neglijat dacă nu chiar ostil, este un lucru superb.

 *

SANDU POP actor

Este cea mai lăudabilă iniţiativă posibilă. Sunt atâtea trupe de tineri , sunt atâţia tineri care îşi doresc să facă teatru şi nu au unde Işi găsesc tot felul de spaţii neconvenţionale, joacă prin garaje, hale, joacă pe blocuri, joacă doar din dorinţa de a juca.

 

*

MARIUS FLOREA VIZANTE actor

Orice fel de sprijin este binevenit . Sper că marele câştig va fi prin faptul că ei, intrând în contact cu alte teatre din alte ţări, vor fi mai deschişi decât noi şi mai rapizi în a acţiona. Nu se mai poate ca teatrul să rămână după aceeaşi lege a muncii şi după aceeaşi organigramă ca în 1989.

*

ALICE BARBU regizor

Mi se pare ca sunt prea putine astfel de initiative. Ar trebui ca toate fundatiile din Romania sa faca asemenea gesturi pentru ca le facem pentru noi. Dacă ele vor avea rezultat, si cred ca vor avea rezultat, noi toţi vom fi beneficiarii culturii.

 *

MARIUS MANOLE actor

E un lucru foarte bun, e un lucru extraordinar. Dacă ar face măcar fiecare om care are posibilitatea financiară ceva de genul ăsta, chiar să investească o sumă mai mică, cred că s-ar întâmpla lucrurile mult mai frumos şi mult mai bine şi ar creşte şi ţara asta în vreun fel.Şi mă bucur că această campanie nu se face pentru mediatizarea unui personaj (n.r. Dan Voiculescu), ci se face pentru că se face. Se face pentru alţii.

 

*

MAIA MORGENSTERN actrita

Este un lucru extrem de ambiţios, extrem de important, o iniţiativă pe care eu o respect din adâncul sufletului pentru că e nevoie. Ceea ce au nevoie tinerii şi foarte-tinerii este încrederea, să le acordăm încredere, să le acordăm oportunitatea de a exprima ceea ce cred, ceea ce simt, ceea ce fac.

Este de respectat, de apreciat , de exprimat recunoştinţa faţă de această iniţiativă de a dărui tinerilor şansa de a se exprima pt că au foarte multe de exprimat, merită lucrul acesta şi cu atât mai important este că există această iniţiativă , această gală .

 

*

OANA PELLEA actrita

Orice sprijină talentul oriunde, aici sau oriunde în lume, oricine e Mecena sau oricine organizează asa ceva, din punctul meu de vedere trebuie să aiba din partea noastra “chapeau bas” cum spune francezul. Si mai este ceva:  artistul nu are culoare politică, chiar cred că un artist nu trebuie să aibă culoare politică şi atunci să îl sprijini pe un artist este în afara de orice discuţie, sprijini calitatea unui artist iar tinerii cred că au nevoie de sprijin. Da!

*

MIHAI NICULESCU actor

Este o iniţiativă nu numai lăudabilă şi salutară, este o iniţiativă de care nu am mai auzit. Probabil că este în premieră. Cultura salveaza Romania, la ora asta! Incultura  a adus-o în halul în care e.

 

*

IONUŢ BURLAN actor

Este lăudabilă şi mă bucur să aud lucrurile acestea. Ar trebui să se întâmple mult mai multe actiuni de acest fel

*

RALUCA BOTEZ actrita

Orice iniţiativă de genul acesta este binevenită, normal, şi este de aplaudat. Dacă nimeni nu se îngrijeşte de noi şi apare, totusi, cineva zicem mulţumim frumos că vă aduceţi aminte şi de noi.

*
ADRIANA ŞCHIOPU actrita

Este extraordinar , extraordinar!  Uitaţi, acum profit de ocazie că aici, deasupra noastră, sunt două afişe cu maestrul Stefan Iordache când a venit marele actor rus Tihonov  şi l-a văzut în nu ştiu ce spectacol şi a spus cuiva: ”dacă trăia afară, era de talia lui Peter O’Toole”. Să nu discutăm cum trăia O’Toole, cum era tratat, ce contracte avea O’Toole şi ce contracte avea Iordache, un mare actor.

*

MIHAI DINVALE actor

Orice formă de teatru şi de gală, ca alternativa la ceea ce fac instituţiile teatrale nu poate să fie decât benefică pentru mişcarea teatrală.

*

VALENTINA POPA  actrita

Iniţiativa fundaţiei care a iniţiat acest proiect este foarte bună şi chiar  am salutat pozitiv şi m-am bucurat că se întâmplă ceva în sensul acesta.

*

PAULA SORESCU actrita

Dacă sunt actori tineri şi care, deja, pot să demonstreze ceva, mi se pare o idee excelentă pentru că ei nu sunt deloc ajutaţi.

*

SILVIU BIRIŞ actor

Iniţiativa acestei fundatii mi se pare o iniţiativă bună. Ar fi grozav dacă nu ar rămâne totul la nivelul vorbelor şi, în urma acestor materiale, s-ar desprinde nişte resorturi, in urma acestei campanii, oamenii îşi vor alege liderii, modelele pe care le tot căutăm.

*

COSMIN SOFRON actor

Iniţiativa este extraordinară. Vreau să văd rezultatele. Măcar primele rezultate. Sa dea Dumnezeu să se întâmple ceva, să dea Dumnezeu să văd că cineva răzbeşte!

*

ANNEMARY ZIEGLER actrita

Este salutară şi binevenită. Este un lucru foarte bun şi cred că ar trebui să se perpetueze, să se institutionalizeze intr-un fel, pentru ca tinerii să fie ajutaţi.

*

MARIUS BODOCHI actor

Iniţiativa mi se pare foarte bună, lăudabilă, meritorie şi mă bucur că v-a trecut prin minte să susţineţi cultura. Este un lucru extraordinar pentru că singurul lucru cu care putem ieşi în lume e cultura.

*

TANIA POPA actrita

Este minunat şi într-adevăr cultura ar putea salva. In ce sens? Dacă oameni ar fi mai cultivaţi ar veni mai des la teatru.

*
DANA VOICU actrita

Mi se pare foarte bună iniţiativa, chiar foarte bună.  Arta, da! are nevoie de sprijin.

*

EUGEN CRISTEA actor

Imi place ideea şi mă bucur că, o dată în plus, domnul Dan Voiculescu este în fruntea unei initiativei sau iniţiatorul unei chestiuni care ne priveşte pe toţi şi care poate să mai aducă un pic de bucurie, nu numai în rândul tagmei actoriceşti, cat şi în rândul marelui consumator, publicul.

*

IVAN PATZAICHIN sportiv

Pentru mine înseamnă un lucru extrordinar pentru că îmi place teatrul, urmăresc actorii, pe unii chiar de tineri. Avem tineri talentaţi şi trebuie ajutaţi.

*

ANDREI CHILIMAN primar sector 1 Bucuresti

Este una din fundaţiile care face chiar ce trebuie într-un moment în care cultura, peste tot în România, suferă din lipsă de  bani. Incurajarea tinerilor în teatru este un lucru extrordinar. Aşa că nu pot decât să felicit iniţiatorii şi sper ca lucrul acesta să le dea de gândit şi altora, că în cultură trebuie puşi bani.

*

ALEXANDRU ARŞINEL actor

Pentru teatru, pentru generaţia tânără este un lucru extrordinar , dă posibilitatea generaţiei tinere să fie văzută şi numai atât, ci să fie recompensată. Tinerii au nevoie de speranţă,  iar acest festival le dă speranţa că sunt văzuţi şi apreciaţi.

*

MIRCEA DIACONU actor

A ieşit foarte frumos şi foarte plăcut şi lumea este veselă. E bine ca cineva are grijă de ei (de public) şi îi pofteşte în astfel de spaţii teatrale.

*

STELIAN TĂNASE jurnalist

Este foarte bine că se susţine teatrul şi tinerii actori îndeosebi pentru că, spre deosebire de generaţia monştrilor sacri de care ne mai bucurăm astăzi, ei au condiţii de debut mult mai grele, decât cei care strălucesc azi pe scenă.

*

ION COCORA critic de teatru

Gala este atât de neaşteptată, atât de tinerească, decorul este “ca la teatru” şi, mai mult decât la teatru, este undeva fantastic, în sensul că abundă în fantezie, inventivitate, mişcare, culoare. Este ceva neobişnuit!

*

FLORINA CERCEL actrita

Am să mă aliniez şi eu corului tuturor colegilor mei care susţin că este o iniţiativă unică în peisajul cultural şi spectacologic în ultimii 20 de ani. Este o iniţiativă extrordinară şi mă rog la Dumnezeu ca acest exemplu să fie urmat de cât mai multă lume.

*

Maia Morgenstern actrita

Este foarte important că actorul tânăr, că spectacolul tânăr, că această încercare este promovată şi este susţinută. Foarte mulţi tineri au ce să spună, au talent, au iniţiativă şi atunci merită să fie sprijiniţi.

*

OVIDIU LIPAN TANDARICA muzician

Absolut senzaţional! Si domnul Voiculescu a avut dintotdeauna o mână bună şi a ştiut, prin organizarea şi fundaţia pentru tineret, a ştiut să întreţină tinerele talente.

*

ILEANA STANA IONESCU actrita

Mi se pare o inspiraţie extrordinară şi să-i ţină Dumnezeu în forţă pe cei care au inţiat această chestie pentru că eu eram  disperată vis a vis de tânăra generaţie, că prea erau lăsaţi aşa la marginea societăţii. BRAVO!

*

GEORGE MIHĂIŢĂ actor

Gala este extraordinară,  iar promavarea ieşită din comun. Noi, actorii, ne-am dori să fim aşa de promovaţi,  cât a fost promovat acest act cultural. Pentru că a fost un act cultural. Din moment ce Dan Voiculescu este spectator frecvent al teatrului de Comedie, iată că gestul lui vine în continuarea celorlalte gesturi pe care le-a făcut până acum.

*

CRISTIAN POPESCU PIEDONE primar sector 4

Dacă ar fi mai mulţi ca domnul Dan Voiculescu să aibă asemenea iniţiative… Tot respectul meu si nu numai. Eu sunt mesagerul celor la care ajunge mesajul. Cetăţenii. Avem un respect deosebit pentru aceste initiative de promovare a valorilor tinere.

*

MIHAI LEU sportiv

Stiu ca domnul Voiculescu, prin Fundatia dansului, ajuta multe tinere talente si am numai cuvinte de lauda. Cu cat sunt mai multi astfel de oameni in Romania, cu atat tinerii nostri au mai multe sanse la un viitor mai bun.

*

GEO SAIZESCU regizor

Initiativa este binevenita! Poate ca trebuia facuta de mai multa vreme aceasta actiune splendida care este nascuta sa descopere talente tinere actoricesti. Este o incercare care sper sa devina o traditie, ca sa fie si pentru ei, si pentru noi, un schimb frumos de valori.

*

CORINA CHIRIAC, cantareata

Orice iniţiativă care sprijină tinerele talente este superbă. Este o recomandare, deci, dacă o fundaţie, condusă de domnul Dan Voiculescu recomandă nişte tineri talentaţi marelui public este imposibil ca ei sănu se simtă onoraţi si să capete încredere.

*

MIRCEA ALBULESCU, actor

Este o iniţiativă cât se poate de fericită. Este mare, mare nevoie să-i încurajăm pe cei tineri şi să-i mângâiem pe cei bătrăni.

*

MIRABELA DAUER, cantareata

Eu, pe domnul profesor îl iubesc foarte tare şi îl apreciez pentru că face foarte multe lucruri, fapte bune şi fără să se bată cu pumnii în piept. Trebuie să-i mulţumească toată lumea pentru tot ce face, pentru că este un om minunat.

*

VLADIMIR GĂITAN, actor

O consider extraordinara. Tinerii trebuie sustinuti si poate, din echipa asta care va castiga, vor iesi vedetele viitoare de care teatrul romanesc are nevoie.

*

ALESSANDRA STOICESCU, jurnalist

Mi se pare extraordinar ca un om care are posibilitatea sa ajute tinerii si a facut-o si pana acum se intoarce spre artisti.

Reclame

2 comentarii »

  1. Extraordinar acest proiect! Toate aprecierile pentru Dan Voiculescu si pentru modul prin care salveaza teatrul unei intregi natiuni. Daca in urma cu putin timp, oricine ar fi terminat facultatea de teatru ajungea sa lucreze in mall, iar ca odata cu Gala Teatrului Tanar, lucrurile s-au schimbat. Actorii romani beneficiaza de sansa de afirmare. O sansa care schimba drumuri, schimba destine si, inainte de toate, schimba vieti. Felicitari, domnule Dan Voiculescu. Ati reusit ce n-a reusit un stat intreg: sa resusciteze cultura romaneasca!!!

    Comentariu de Marian Petre Corneliu — aprilie 20, 2010 @ 5:24 pm | Răspunde

  2. Imi place si juriul, imi place si echipa din Fundatia Dan Voiculescu – o echipa care isi duce la bun sfarsit sarcina extrem de dificila de a descoperi si indruma talentele, si imi place si mana de profesionist in ceea ce inseamna arta, a lui Dan Voiculescu. Este cea mai frumoasa investitie pe care a facut-o vreodata un om. Pentru ca teatrul romanesc este in momentul de fata in paragina. Fara aceasta gala suntem la pamant. Aplauze pentru acest eveniment. Aplauze pentru participanti, carora le urez succes si sa dea totul: miza este uriasa. Bravo domnule Dan Voiculescu! Ati reusit!

    Comentariu de Stoian Aurel — aprilie 20, 2010 @ 5:29 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: