GALA TEATRULUI TANAR

aprilie 29, 2010

Gala Teatrului Tanar – speranta unei renasteri morale si intelectuale

 

De ce teatrul? De ce tinerii?

»O spun din ce în ce mai des în ultima vreme, pentru că asta simt: societatea românească se degradează sub raport uman. Agresivitatea, răutatea si non-valorea devin mainstream, devin regula jocului public. Iar eu, unul – fără a-mi asuma un rol de instantă morală, ci doar opinii oneste – am dreptul SĂ REZIST. Si să încurajez ALTERNATIVA: valoarea, cultura, tineretea articulată. Adică tot ceea ce ne poate aduce speranta unei renasteri morale si intelectuale. Asa s-a născut Gala Teatrului Tânăr: actorii sunt un vector puternic de cultură militantă. De civilizatie care iese în public, care încearcă să schimbe societatea. Trebuie să ne gândim, de-acum, cu cine continuăm. Scriitorii? Cercetătorii? Managerii? Inginerii? Care pot fi formatorii publici ai unei Românii mai decente?

articol preluat de pe http://danvoiculescu.net/blog/

6 comentarii »

  1. Felicitari domnului Dan Voiculescu pentru intentia laudabila de a sustine talentul acestor tineri fascinanti, de a oferi un strop de lumina si bun simt intr-un haos debordant al cotidianului saturat de vulgaritate. Un spectacol minunat oferit de oameni exceptionali!

    Comentariu de Popa Carmen — aprilie 29, 2010 @ 11:22 am | Răspunde

  2. Un spectacol incantator la Gala Tetrului Tanar. Ma bucura extraordinar de mult initiativa lui Dan Voiculescu de a oferi tinerelor sperante ai treatrului romanesc posibilitatea de afirmare si continuare a valorilor culturale. Cu siguranta, acesta reprezinta cel mai frumos eveniment al acestui an. Sincere felicitari fundatiei Dan Voiculescu si mult succes talentatilor actori!

    Comentariu de Voicu Elena — aprilie 29, 2010 @ 12:00 pm | Răspunde

  3. Aplauze fundatiei Dan Voiculescu pentru pastrerea valorilor teatrului romanesc, aflat, din pacata,in paragina, in momentul actual. Aplauze calduroase pentru modul de interpretare al tinerilor actori in cadrul concursului sustinut la Gala Tetrului Tanar. Aplauze.

    Comentariu de Tanase Alina — aprilie 29, 2010 @ 12:18 pm | Răspunde

  4. Am asistat ieri, cu uimire si incantare, la concursul organizat in cadrul Gala Teatrului Tanar. Avem actori de exceptie! Valorilor incontestabile ale teatrului romanesc li se acorda, in sfarsit, o noua sansa de oferire a unui spectocol minunat al fascinantei vieti in miniatura. Fecicitari lui Dan Voiculescu pentru aceasta initiativa demna de laudat! Succese nebanuite tinerelor talente!

    Comentariu de Negoescu Marian — aprilie 29, 2010 @ 12:35 pm | Răspunde

  5. Fara modestie, spun ca am asistat si asist la cel mai important eveniment cultural al acestui an. Nu cred ca va putea fi egalat in viitorul apropiat. Am vazut o organizare exceptionala, oameni foarte bine pregatiti lucrand impreuna pentru a duce la bun sfarsit un proiect de asemenea amploare. Sunt uimit. Bravo, domnule Dan Voiculescu! Ati reusit ce n-a reusit un stat intreg: sa salvati teatrul, arta!

    Comentariu de Darius — aprilie 29, 2010 @ 12:46 pm | Răspunde

  6. Excelent proiect al lui Dan Voiculescu! Incantatori actori in cadrul concurcului desfasurat la Gala Teatrului Tanar. Sincere felicitari pentru un eveniment de laudat, o initiativa datorita careia adevaratele valori isi continua cursul firesc si nu se lasa uitarii!

    Comentariu de Mitroi Anca — aprilie 29, 2010 @ 12:51 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.